Arendalgruppas Winlink VARA FM Digipeater/Gateway er QRV

Arendalgruppa har fått en Winlink VARA FM RMS installasjon som er aktiv fra Heiberg ved Søndeled. Den bruker frekvensen 144,950 MHz og er den tredje installasjonen i sitt slag i LA. Den ble satt i drift den 27. April, 2023. Det var LA2VRA og LA3VW som tok turen opp til toppen og fullførte installasjonen. De var litt i tvil om at veien opp var farbar og snøfri, men det viste seg å være en unødig bekymring. All snø var smeltet og det var begynt å tørke opp.

Selve installasjonen består av en DELL PC med i5 prosessor og SSD.   En USB port er tilkoplet ett DRA45 lydkort fra Masters Communication i USA.

Adresse:   https://www.masterscommunications.com

Det ble kjøpt som byggesett og loddet sammenn av LA3VW og montert inn i ett 3d printet hus. Dette lydkortet er igjen koplet sammen med en ICOM F-510 radio direkte tilkoplet discriminator. PCen har selvfølgelig internettforbindelse og kan fjernstyres via programmet AnyDesk 7.0

Her ser vi LA4A-11, med PC, lydkort og radio.

Det kan og nevnes at PCen i tillegg til Winlink, kjører D-Star repeateren LD4RH-B. LD4RH-B og LA4A-11 kjører på samme antenne, en Diamond X-300, via en diplexer.

Det viste seg at LA4A-11 ikke fungerte som den skulle etter at den var plassert ut på Heiberg. I Oktober 2023 var LA3VW og LA7LW oppe å sjekket og testet. Det viste seg da at DRA45 lydkortet hadde feil. Ingen LED fungerte og i tillegg hørte den ingenting. Tx fungerte bra. Vi hadde med ett nytt DRA45 lydkort som var montert inn  i en metallkasse. Dette ble montert inn. I tillegg byttet vi ut radioen med en annen ICOM F510. Nå fungerte lysdiodene og viste at der var kommunikasjon mot PC og radio. Hva som hadde skjedd med det gamle lydkortet vet vi ikke. Etter hjemkomst var det testkjøring og den viste alle tegn til å fungere bra.

Onsdag den 22.November, 2023 ble der gjort endringer på LA4A-11. Det er nå mulig i tillegg til VARA FM å kjøre Winlink Packet over den. Det gjøres på samme frekvens og signatur, altså LA4A-11.

Så nå folkens: Ta den i bruk og kos dere.

Frekvensen er 144,950 MHz.

Dette innlegget ble publisert i Nødsamband, Winlink. Bokmerk permalenken.