Agder har fått eget WIRES-X (WX) Rom med ID-27746

Rolf -LA6RJA har satt opp ett eget WIRES-X Rom for Agder. Dette rommet med ID-27746 kan brukes av alle til å føre samtaler på. Han skriver følgende:

Her er en link for INFO/ Oppsett av W-X
Dere kan bruke følgende radioer som NODE Radio:
       * YAESU FTM-100DE
       * YAESU FTM-200DE
       * YEASU FTM-300DE
       * YAESU FTM-400DE
       * YAESU FTM-500  ( kommer til sommeren )
       * YAESU FT-991A
       * YAESU FT-2
       * YAESU FT-3
       * YAESU FT-5
Dere kan bruke de alternative radioene med ( F.eks. DATAKABEL SCU-20) og andre data kabler som hører til de respektive radioene.
HUSK Å LASTE NED DRIVER FRA YAESU.COM, velg din aktuelle RADIO.
Der må registre deres RADIO ID ( står i menyen i radio ) hver enkel radio har sin ID.
Dere må lage KONTO for hver radio du skal koble opp mot PC/ WIRES-X programmet.  Du trenger IKKE å registrere RADIO ID for vanlig bruk inn i systemet.
Det kan gå 1 til 7 dager for å få WIRES-X ID tilsendt.  For dere som har radio, anbefaler jeg at dere registrere minst 1 stk. Mobil/ Base slik at dere kan koble denne til PC og bruke hånd apparat som «bruker» radio når dere er på W-X.  Husk at den radioen dere kobler til PC blir styrt fra PC, og kan ikke bukes til andre formål så lenger den er i W-X MODE.  Dere må sette opp PORTER i ROUTER for å komme ut i systemet.
W-X kan setts opp UTEN bruk av HRI-200.  HRI-200 må brukes om dere ønsker å ha ett eget ROM å snakke på.
UTEN bruk av HRI-200. Settes radio i PDN (PERSONLIG DIREKT NODE).  Da blir radioen som en GW radio, du kan da bruke den mot en mobile stasjon eller når du er på tur i skogen.
Når du er inne ved GW- radioen kan du trykke på A/B knappen, da blir radioen en «Terminal» ( DIREKT, kommer i displayet) som ikke bruker RF UT PÅ ANTENNE.  Den virker direkte mot W-X programmet på din PC.  Ved bruk av PND, er det ingen behov for åpning av porter i ROUTER.
Ved PND bruk: Sitter du inne ved PC endrer du det ROMMET du ønsker å bruke direkte i W-X programmet.  Er du mobil eller ute på tur, tykker du ca. 1 sek. på X -knappen på radio.  Da laste du ned alle aktive / aktuelle rom som til en hver tid er tilgjengelige på W-X systemet.  Det eneste du må velge er frekvensen til den NODE/ GW / REPEATER som du ønsker å bruke.  Ingen andre progameringer er nødvendige.
WIRES-X kan ikke brukes mot MMDVM HS eller YSF mode fra andre HOTSPOT ( HS ), da HS ikke bruke YAESU sitt WIRES-X system.
73 de Rolf – LA6RJA
Dette innlegget ble publisert i System Fusion. Bokmerk permalenken.