APRS Digipeateren LD4AT på Vardåsen på Tromøy

Lørdag den 2. Mai 2015 fikk Arendalsgruppen en ny APRS digipeater.  Den er lokalisert på Vardåsen på Tromøy utenfor Arendal. Det var  LA6VBA og LA3VW som sto for installasjonen. Fra før hadde Digipeateren LD4GF stått her noen måneder i prøvedrift. Den ble nå flyttet tilbaake til sitt opprinnelige QTH på Fjæreheia ved Grimstad.

Pila viser masta som antenna til LD4AT  er plassert i.

13. November 2016 reiste  LA6VBA-Tarald og LA3VW-Odd opptil digipeateren og monterte et bandpassfilter. Hele innstallasjonen gikk uten problemer. Digipeateren fungert stort sett greit helt frem til våren 2017. Da ble den stein stokk døv. Årsaken var ikke kjent, men på gruppemøtet 10. April, 2017 fikk Tarald overlevert ett helt nytt oppsett som han reiste opp med og monterte samme kveld. Oppsettet besto av en ICOM F510 med innebygget OT3m-mini tracker. Dette har fungert utmerket.

Den 9. Mai, 2020 ble dette oppsettet erstattet av en Kenwood TM-221E radio sammen med en OT-2 tracker fra ArgentData. Dette ble gjort for å kunne kople den til en PC vi har stående der oppe. På denne måten kan vi nå fjernstyre og gjøre endringer i oppsettet på digipeateren fra hjemme-QTH.

Piskantenna oppe i masta til høyre er antenna til LD4AT. De to andre doble dipolene er også gruppas. De er i dag i bruk på Winlink RMS Packet på 2m og 70cm.

Digipeateren består i dag av følgende :

Radio: Kenwood TM-221E
Powersupply: Alinco EP-3010 13,8V/25A
Båndpassfilter: Procom BPF 2/3-150
Tracker: Open Tracker OT-2
Antenne: 5/8 piskantenne

 

Dette innlegget ble publisert i APRS, Infrastruktur. Bokmerk permalenken.