APRS Digipeateren LD4AT på Vardåsen på Tromøy

Lørdag den 2. Mai 2015 fikk Arendalsgruppen en ny APRS digipeater.  Den er lokalisert på Vardåsen på Tromøy utenfor Arendal. Det var  LA6VBA og LA3VW som sto for installasjonen. Fra før hadde Digipeateren LD4GF stått her noen måneder i prøvedrift. Den ble nå flyttet tilbaake til sitt opprinnelige QTH på Fjæreheia ved Grimstad.

Pila viser masta som antenna til LD4AT  er plassert.

13. November 2016 reiste  LA6VBA-Tarald og LA3VW-Odd opptil digipeateren og monterte et bandpassfilter. Hele innstallasjonen gikk uten problemer. Digipeateren fungert stort sett greit helt frem til våren 2017. Da ble den stein stokk døv. Årsaken var ikke kjent, men på gruppemøtet 10. April, 2017 fikk Tarald overlevert ett helt nytt oppsett som han reiste opp med og monterte samme kveld. Oppsettet besto av en ICOM F510 med innebygget OT3m-mini tracker. Dette har fungert utmerket, og den kjører fremdeles på dette oppesttet.

Piskantenna oppe i masta til høyre er antenna til LD4AT. De to andre doble dipolene er også gruppas, men de er ikke tatt i bruk enda.

Digipeateren består av følgende i dag:

Radio: ICOM F510
Powersupply: Mascot 13,8 Volt /8 A
Båndpassfilter: Procom BPF 2/3-150
Tracker:

Argent Data OT3m mini  innebygget i radio

Antenne: 5/8 piskantenne

 

Dette innlegget ble publisert i APRS, Infrastruktur. Bokmerk permalenken.