Ny installasjon på Vaktårnheia

Arendalsgruppen har fått en ny Winlinkinstallasjon på Vaktårnheia. Den ble montert på kvelden den 20. Desember, 2023 av LA7LW og LA3VW. Det er en kombinert Winlink VARA FM RMS Igate og en Winlink Packet RMS I-gate som begge går på VHF frekvensen 144,950 MHz. Callsign er LA4A-12 på begge mode. VARA FM Installasjonen kan også brukes som digipeater. Digipeateren bruker samme signatur, LA4A-12. Softwaren ser greit forskjell hvilken mode som brukes. Bruker du VARA FM er digipeaterfunksjonen sperret og bruker du digipeateren er VARA FM sperret. Bare husk at skal du bruke digipeaterfunksjonen må du som bruker ha en VARA lisens. Du får heller ikke full hastighet uten lisens. Digipeaterfunksjonen kan være grei å bruke hvis f.eks. internett skulle falle ut på Vaktårnheia. Foreløpig kan du kun digipeate til VARA FM RMS I-Gaten LA4A-11 på Heiberg ved Søndeled, men vi håper at VARA FM nettet i fremtiden vil bli  utbygget videre av andre grupper både østover og vestover. VARA FM kan konfigureres for både NARROW og WIDE «Speed levels». Denne installasjonen  kjører nå til å begynne med i NARROW mode. D.v.s. at man kan oppnå en maximal overføringshastighet på 12750 bps, og det er jo ganske bra. (Se tabell i bunnen av siden).

Installasjonen består av en PC med Windows 10 og internetforbindelse, ett eksternt lydkort, en Yaesu FTM-6000 radio og powersupply. Lydkortet er av typen DRA-45 og er montert inn i en aluminiumsboks. Det er og montert inn ett bandpassfilter mellom  radio og  antenne for sikkerhets skyld, da vi deler QTH med mange ander tjenester. Antennen er plassert ca 45 m oppe i masten, som  er 120 m over havet.

Dette innlegget ble publisert i Nødsamband, Winlink. Bokmerk permalenken.