Nytt FM repeater/APRS QTH er ferdig

Tirsdag den 30. Mai, 2023 var en del amatører oppe på Stormyrheia som ligger i Grimstad kommune (også kalt Hørte) for å sette opp mast og antenner til vår nye 2m FM-repeater og APRS digipeater. Det var en entusiastisk og motivert gjeng som møtte opp, bestående av LB7VI Sverre, LB9ZH Jon, LB1OJ Gunnar, LA7CK Ingar og LA3VW Odd. Masta var kjørt opp i forveien, så det var bare antenner og verktøy vi trengte å ta med oss. Det første som måtte gjøres var å bære masta inn til riktig posisjon, samt å bore nødvendige huller i fjellet for feste av bolter. Dette ordnet LB7VI  og LB1OJ greit ved hjelp av en batteridrevet boremaskin. Det tok litt tid, men været var flott, så vi bare koste oss. Det ble litt problemer da boltene skulle støpes fast. Den første blandinga ville ikke herde eller herdet alt for fort. Heldigvis hadde LB1OJ tatt med seg noe støpemasse av samme type som turistforeningen bruker og den fungerte greit.


Her er LB1OJ, LB7VI og LA7CK i gang med å kutte boltene for fudamentet til riktig lengde.

Her er Odd og Jon i gang med å montere antenner i masta, mens Sverre og Gunnar borer huller til festet. Antennen er en  AV1431 fra Ariel OY i Finnland som skal brukes av  FM Repeateren. Ett forlengerrør med en Diamond X-50 antenne på toppen ble og montert for bruk til APRS Digipeateren. Vi håpet at vi da skulle klare å reise masta med handkraft, vi var jo noen kraftige karer, så det gikk greit. Masta kom opp og står nå klar og venter på neste økt.  Se bildet nedenfor:


Her ser vi fra venstre: LB1OJ, LB9ZH, LA7CK som beundrer verket, mens DUGNADSKORDINATOR,  LB7VI sjekker boltene.

Neste økt startet 31. August i år. Da reiste LA2VRA og XYL opp og montert boden som alt utstyret skulle inn i. Dagen etter reiste LB7VI, LA1CRA, LB8YC, LA2VRA,LA3SIA, LA7DMA, LB7XI, LA6RJA, LA3BPA, LA8NK og Tom opp og begynte installasjonen. Først monterte de solceller oppe i masta + batterier. De hadde og med seg em FM repeater og en APRS digipeater. Digipeateren, LD4GS fikk 2x60Ah batterier, mens FM repeateren, LA4FRR  fikk ett 260Ah batteri. Coaxkablene fra antennene var allerede på plass i 1. økt som dere ser av bildet. Da de ikke rakk å montere alt utstyret 1. dag, fortsatte de dagen etter. Da kom både LD4GS og LA4FRR ut på lufta. Batterispenningen til LD4GS kan til enhver tid avleses på aprs.fi. Trykk på iconet til digipeateren så vil du se spenningen.

Dette er den ferdige installasjonen. APRS med en Diamond X-50 antenne        i toppen og FM Repeateren med en  AV1431 antenne fra Ariel OY i Finland.

Dette innlegget ble publisert i APRS, Dugnader, FM. Bokmerk permalenken.