APRS I-Gaten LD4AI på Fjæreheia ved Grimstad

Fredag den 6. Oktober 2017 ble LD4AI flyttet fra Oles (LA7LW) schak til Fjæreheia ved Grimstad. Grunnen til det var at digipeateren LD4GF som sto her linket de fleste pakkene fra andre digipeatere til «Oles schak». Rettere sagt den sto for linking av 65% av det totale antall pakker. Det var ingen mening i at den skulle gjøre det, og resultatet ble altså at den ble erstattet med I-Gaten LD4AI. Resultatet ble at LD4AI nå hører samtlige av våre 6 digipeatere (LD4BO, LD4LF, LD4AT, LD4SH, LD4VS OG LD4AA) + en del andre inkludert Kristiansandsgruppens LD4KA. Med dette fikk vi en mye bedre struktur i nettet. Det var Ole-LA7LW og Odd-LA3VW som sto for flyttingen.

Her ser vi hele oppsettet av LD4AI. Fra høyre har vi montert et Kathrein K64 00 21
bandpassfilter. Det har opprinnelig en senterfrekvens omkring 160 MHz, men ved hjelp
av en HP Nettverks-analysator klarte vi å trimme det inn til 144,800 MHz. I mitten av
bildet ser vi en Yaesu radio og helt til høyre har vi en WX3IN1 I-Gate/digipeater fra MICROSAT i Polen. Denne er tilkoplet ett ICE-modem som gruppa har bekostet. Alt kan fjernstyres fra Oles (administrators) hjemme-QTH inkludert D-Star repeateren vår som
også befinner seg her. Dette oppsettet har vist seg å fungere tilfredstillende.

Dette er antenna til I-Gaten vår. Det er en 2 element Rohde & Schwarz. Dette var den eneste antenna vi hadde som ble godkjent den gangen den ble satt opp til Pakkeradio engang på  1980 tallet.

 

Her ser du «takeoff» for antenna til LD4AI. Det er LA2VRA som har laget videoen

 

 

 

 

Dette innlegget ble publisert i APRS, Infrastruktur. Bokmerk permalenken.