Arendalgruppas APRS digipeatere gjennom 2023

Alle våre APRS digipeatere gikk uten problemer helt til utpå høsten 2023. Da forsvant LD4BO plutselig fra kartet. Ett par karer reiste opp for å sjekke og da oppdaget de at kabelen til antenna oppe i masta var kuttet. Masteeier har satt opp en ny større mast på QTH og mange antenner ble flyttet over, bare ikke vår. Hvorfor? Vi vet ikke enda. Den 4. September forsvant LD4SH fra kartet. Det viste seg at det var en reset den trengte og det ble ordnet på det viset at vi monterte en WEB Switch på powerkabelen, så nå kan den resettes fra hjemme-QTH. I tilegg til dette, blir den resatt automatisk hver natt. Den 16. September monterte LA9SGA og LA8ENA ny antenne på LD4AA i Åmli. Det neste som skjedde var at vi den 2. September fikk opp en ny APRS digipeater på Stormyrheia, også kalt Hørte. Den har signaturen LD4GS og drives av batterier og solceller. Den 20. Oktober kom den 1. høststormen og da forsvant LD4AT og LD4LF fra kartet, men begge kom tilbake av seg selv etter ett par dager. Det var 220 Volten som hadde sviktet. På begge QTH har vi planlagt nødstrøm, så det må prioriteres opp i år.

Dette innlegget ble publisert i APRS. Bokmerk permalenken.