System Fusion / FM Repeateren LA5AR på Fløyheia i Arendal

Den 6. September, 2015 reiste LA6VBA-Tarald, LA8DNA-Jørn, LA2VRA-Willfred,, LA7LW-Ole og LA3VW-Odd opp på Fløyheia i Arendal for å montere opp en kombinert System Fusion (C4FM)/FM Repeater. Dette er ett QTH som vi fikk av Politiet etter at de fikk nytt samband. Det inkluderte ett 19″ rack og en Ariel OY AV 1431 antenne som sitter helt i toppen av en 75 meter høy mast. Total antennehøyde over havet er 150 meter. Som ren FM repeater har LA5AR eksistert siden 1989, men da hadde den sitt QTH på Vardåsen-Tromøy.

Bildet er tatt fra Pollen i Arendal og viser masta på Fløyheia med antenna til LA5AR helt i toppen.

Monteringen gikk greit. Alt ble montert inn i racket, inkludert duplexfilteret. Dette ble produsert på fabrikken til nå silent key, LA1SE-Ivan i Søndeled omkring 1990. Vi har og monterte en sirkulator på senderens utgang sammen med en 25W dummyload. Dette for å sikre oss mot uønskede blandingsprodukter i senderen. Repeateren har gått jevnt og trutt siden den gang. Den har også vist seg å gi veldig god dekning i og langt utenfor Arendal by.

Her ser vi hele installasjonen. Sirkulatoren sees på Høyre sided av filteret.

Her har vi en video som LA2VRA har laget. Den viser utsikten fra masta:

 

 

 

 

Dette innlegget ble publisert i FM, System Fusion. Bokmerk permalenken.