APRS Digipeateren LD4LF på Justøy utenfor Lillesand

Her sees masta. Antenna vår står helt i toppen av bildet. Det er en Ariel OY AV1431 antenne som bør tåle litt av hvert av ruskevær.

Den 15, November 2015 ble LD4LF flyttet ut til Justøy utenfor Lillesand. Tideligere hadde den stått inne i Lillesand by, men dette var ikke noe idielt sted, derfor så reiste LA6VBA-Tarald, LA7LW-Ole, LA8DNA-Jørn og LA3YNA-Knut ut med han her. QTH og antenner hadde vi fått av Politiet da de gikk over til annet samband. Antenna står nå ca dobbelt så høyt som før (90 m.o.h.) og har gitt fin dekning  mellom alle tunnellene på E-18 mellom Lillesand og Sørlandssenteret samt en god del innover i landet og utover havet.

Her er LA7LW-Ole og LA6VBA-Tarald i full gang med å legge siste hånd på verket.

Digipeateren gikk utmerket resten av året, samt hele 2016 og 2017. I 2018 forsvant den fra kartet 21, September men kom tilbake dagen etter. Den hadde da vert borte i litt over ett døgn. Årsaken var EKSTREMVÆRET KNUT som hadde forårsaket strømbrudd.

Den 24, September, 2018 reiste LA6VBA- Tarald og LA3VW- Odd opp til digipeaqteren og monterte ett Procom bandpassfilter. I tillegg hadde vi med en kontaktrekke for 220V som ble montert inn i skapet. Tideligere hadde vi bare ett uttak.

Digipeateren består i dag av følgende:

Radio: Kenwood TM-251E
Powersupply: Mascot  13,8V / 10A
Tracker: Argent Data OT3m
Bandpassfilter: Procom BPF 2/3-150
Antenne: Ariel OY AV1431

 

Dette innlegget ble publisert i APRS, Infrastruktur. Bokmerk permalenken.