Året 2019

LD4FH-B er nå QRV                                                                                                    12.Desember, 2019:                                                                                                            D-Star repeateren vår LD4FH-B er nå oppe og går igjen. Etter lengere tids skranting er Software problemet løst. Den hadde og ett hardwareproblem som besto i en defekt strømforsyning til D-Star modemet. Denne ble byttet for noen dager siden mens Software problemet ble fikset i dag. Alt skal nå fungere som normalt.

LD4LF er gått QRT                                                                                                                 18. September, 2019:                                                                                                           APRS Digipeateren vår, LD4LF ble borte fra nettet i dag. Det jobbes med å få den i gang igjen, men da vi for tiden ikke har nøkkel, kan det ta noe tid.

OBS, OB S, OBS: Endringer på LA5AR                                                                           16. September, 2019                                                                                                           LA3QNA og  LA3VW var i dag oppe på Vaktårnheia og satt opp en ny repeater. Det er en Tait TB7100 og den er nå  koplet sammen med en del  andre repeaterene i Agder. I den forbindelse så er der noen endringer:

1 Den sender ingen signatur

2 Vi har byttet subtone til 100 Hz

3 Den er nå en ren FM repeater. (System Fusion repeateren vår vil få nytt QTH)

Åpner du den nå, åpner du samtidig en del andre repeaterne på Agder og vil være hørbar over de, inkludert Kristiansand, Mandal og Hovaten. Dette er gjort i forbindelse med det nødsambandsopplegget vi har sammen med Kristiansandsgruppen. I og med at vi nå har fått større dekning, håper vi  dette vil føre til mye mer aktivitet over repeaterene.

Service på LD4SH                                                                                                                      16.Juni,2019:                                                                                                                                   I dag var LA7LW, Ole – LA7BLA, Arne og LA3VW, Odd en tur oppe på Hasåsen for å få en status på LD4SH. Digipeateren hadde begynte å skrante tidelig i Mars og den begynte å høre svært dårlig etter hvert. Det viste seg at det var softwaren som var blitt korrupt. Da vi ikke hadde det nødvendige utstyret for å ordne dette, monterte vi i stedet inn en helt ny radio og tracker som vi hadde med oss. Antenne og coaxkabel var i utmerket stand. Vi monterte og inn ett bandpassfilter av fabrikat PROCOM. Etter dette har digipeateren fungert utmerket.

Vårt nye 23 cm beacon er allerede hørt i Danmark.                                                                      05. Januar, 2019:                                                                                                                           LA8DNA,Jørn, LA3VW Odd, LA7LW Ole, LA6VBA Tarald og meg LA2VRA Willfred var i dag oppe på Vardåsen og fikk ferdigmont radiofyra med antenner og det hele. Begge beacona er rettet i 150° som gir retning over Danmark parallelt med Svenskekysten.

Vi har allerede fått bekreftet at LA3SHF er hørt på 23 cm i Danmark.
Det er OZ3Z på Fyn som rapporterte på DX Clusteret DX-Summit
at han hørte vårt beacon 6. Januar 2019, kl 11:26 GMT med signalene 529. Frekvensen var 1296,878 MHz. Har og fått rapport om at det er hørt av LA6LCA, Leif på Nøtterøy ved Tønsberg.

Utsikt mot Danmark fra Beacon QTH.