D-Star Hotspottet LD4RH på Heiberg i Søndeled.

På Heiberg i Søndeled ble de første forbredelsene til et Hotspot gjort 21. Desember 2014. Det var Knut-LA3YNA som sto for jobben. Han monterte opp en YAESU 8800 radio og testet antenna, en Kathrein K 73 30 2 1. Det viste seg at denne fremdeles var i full orden. Den har stråleretning syd vest over. Han monterte også opp en PC med LINUX software som Ole-LA7LW hadde konfigurert opp med G4KLX software. Da Ole-LA7LW og Knut-LA3YNA  skulle opp noen dager senere å gjøre de siste forberedelsene før oppstart, var veien så glatt at de måtte snu. LA3YNA tok derimot beina fatt noen dager senere og fikk montert inn modemet, en DVRPTR-V1. Det eneste som gjensto nå var frekvens og signatur.

Her sees Tarald-LA6VBA under en senere justering av antenneretningen.

Det viste seg at det ble veldig vanskelig å få hotspottet til å spille. Linux fant ikke modemet og vi var klare til å erstatte dette med en DVRPTR-V2, da Ole plutselig ringte en kveld og fortalte at nå virket det. Det gikk greit å kjøre OSO over den nå. Den gikk da under den midlertidige signaturen LD4AR-B og frekvensen 433,6375 MHz.

Den 12. Januar, 2015 kom godkjenningen fra Nasjonal Kommunikasjonsmyndighet. Kallesignalet ble LD4RH. Signaturskiftet ble foretatt  så og si umiddelbart, og frekvensen ble satt til 434,5375 MHz.

Vi hadde en del trøbbel med DVRPTR-V1 modemet fremover, så det ble byttet ut med et DVRPTR-V2 light modem senere. Det har vist seg at dette modemet har vert mye mer stabilt. I den senere tid er det og montert batteribackup på LD4RH.

Etter at vi i September 2017 fikk montert opp et 19″ rack, ble det hele mere ryddig. På bildet ser vi internettmodemet på toppen av Racket. På øverste hylle ser vi LD4RH. Det står en PC bak skjermen og modem og radio ligger på hyllen under sammen med utstyr for FM repeateren LA6SR, som og holder til her. Alt dette kan fjernstyres via internett.

Dette innlegget ble publisert i D-Star, Infrastruktur. Bokmerk permalenken.