Arendalsgruppens Radiofyr i SHF båndet

 

17. Februar, 2019:
Arendalsgruppen vil i løpet av våren 2019 få sitt første radiofyr i SHF båmdet. Det vil få signaturen LA3SHF og kommer på frekvensen 5760,880  MHz. Det er planlagt å gi ca 10 W ut til en sektor hornantenne på 13 dB gain. Dette vil gi ca 200 W ERP. Plasseringen vil bli på Vardåsen/Tromøy sammen med våre 2 andre fyr som opererer i UHF båndet. Det er LA6LCA, Leif som står for konstruksjon og bygging mens LA8DNA, Jørn har laget signatursender og antenne. LA3VW, Odd har bygget det hele inn i en passende boks og testkjørt det. Jørn skal i samme slengen lage signatursender til Tønsbergruppens nye 6m beacon, LA8SIX, som skal sende på 50,455 MHz.

30 April, 2019:
6 cm beaconet, LA3SHF,  er nå klar for montering på sitt permanente QTH (Tromøy). Det er bygget inn i en 19″ rackskuff og gir 40 dBm ut (=10W). For tiden står det i testmode på en dummyload, hjemme hos LA3VW. (Det ble flyttet til sitt permanente QTH på Tromøy 16. Mai, 2020).

Dette er første effektmåling etter sammenstilling. Effekten sank ca. 1 W etter en times drift. Det ble så montert inn kjølevifter og full effekt kom tilbake når temparaturen sank.

Her ser vi antenna til 6cm beaconet helt til høyre på bildet. Det er en sector hornantenne med 13 dB gain

Dette innlegget ble publisert i Radiofyr. Bokmerk permalenken.