Arendalsgruppens Radiofyr i SHF båndet

 

17. Februar, 2019:
Arendalsgruppen vil i løpet av våren 2019 få sitt første radiofyr i SHF båmdet. Det vil få signaturen LA3SHF og kommer på frekvensen 5760,880  MHz. Det er planlagt å gi ca 10 W ut til en sektor hornantenne på 13 dB gain. Dette vil gi ca 200 W ERP. Plasseringen vil bli på Vardåsen/Tromøy sammen med våre 2 andre fyr som opererer i UHF båndet. Det er LA6LCA, Leif som står for konstruksjon og bygging mens LA8DNA, Jørn har laget signatursender og antenne. LA3VW, Odd har bygget det hele inn i en passende boks og testkjørt det. Jørn skal i samme slengen lage signatursender til Tønsbergruppens nye 6m beacon, LA8SIX, som skal sende på 50,455 MHz.

30 April, 2019:
6 cm beaconet, LA3SHF,  er nå klar for montering på sitt permanente QTH (Tromøy). Det er bygget inn i en 19″ rackskuff og gir 40 dBm ut (=10W). For tiden står det i testmode på en dummyload, hjemme hos LA3VW. (Det ble flyttet til sitt permanente QTH på Tromøy 16. Mai, 2020).

Dette er første effektmåling etter sammenstilling. Effekten sank ca. 1 W etter en times drift. Det ble så montert inn kjølevifter og full effekt kom tilbake når temparaturen sank.

 

Dette innlegget ble publisert i Radiofyr. Bokmerk permalenken.