Kort oversikt over Arendalgruppas FASTE installasjoner:

Arendalgruppa har i dag 19 installasjoner på 9 forskjellige steder.  Vi nevner sitene fortløpende:

 1. Flakkheia, Birkeland
 2. Bonjeåsen, Justøy
 3. Fjæreheia, Grimstad
 4. Vaktårnheia, Arendal
 5. Vardåsen, Tromøy
 6. Slettåsheia, Vegårshei
 7. Heiberg, Søndeled
 8. Hasåsen. Søndeled
 9. Tveitheia, Åmli

Hva befinner seg så på de forskjellige sitene og hvem har vi losji hos? Vi tar det etter som de er nummerert:


   Her finner vi LD4BO som er en APRS digipeater og vi har losji hos Telenor.
2   Her finner vi LD4LF som er en APRS digipeater og vi har losji hos Telenor.
  Her har vi 3 installasjoner. Først LD4FH som er en multimode repeater for FM,    D-Star, DMR og C4FM. Så har vi LD4AI som er en kombinert APRS I-Gate og digipeater. Alt dette kan fjernstyres via Internett og AnyDesk.Vi har losji i eget hus hos Telenor.
4   Her finner vi LA5AR som er en FM repeater. Vi har losji hos Telenor.
  Her har vi 8 installasjoner. Først så har vi 3 radiofyr med signaturen LA3SHF. De sender i 23, 13 og 6cm båndet. Så har vi LD4AT som er en APRS digipeater. Til slutt har vi LA4A-10 og LA4A-5 er henholdsvis en Winlink RMS I-Gate og en KA-node på 2m. Så har vi LA4A-10 og LA4A-5 som er en Winlink RMS I-Gate og en KA Node på 70 cm. Winlink og digipeater kan vi fjernstyre via Internett og AnyDesk. Vi har losji hos Norkring.
6   Her har vi LD4VS som er en vindgenerator/solcelledrevet APRS digipeater. Vi har losji hos Olav Vaaje.
  Her har vi 2 installasjoner. Først så har vi LA6SR som er en FM repeater som vi drifter for Risørgruppa. Så har vi LD4RH-B som er en D-Star repeater. Vi har losji i eget utleierom hos Telenor.
8   Her har vi LD4SH som er en APRS digipeater. Denne kan fjernstyres via Internett og TeamViewer. Vi har losji hos Roger Bach.
9   Her har vi LD4AA som er en APRS digipeater. Vi har losji hos Agder Energi.

I tillegg har vi en del planer som vi jobber med:

 1. På Bonjeåsen på Justøy skal vi montere LD4WJ som skal bli en Winlink KA-Node. Den vi utvide dekningsområdet til LA4A-10.
 2. På Heiberg ved Søndeled skal vi montere opp LA4A-11 som blir en Winlink VARA FM I-Gate. Den skal kjøre på samme antenne som LD4RH-B.
 3. Så har vi LA4FRR som er en FM repeater. Den står i dag i prøvedrift hos LB7VI i Moltemyrsvingen 11, Arendal.  Der vil den bli inntil vi er fornøyd med funksjonene. Endelig plassering vil bli på Stormyrheia i Grimstadområdet.
 4. På Tromøy har vi og en del ting å gjøre. LA4A-10 på 2m og LA4A-10 på 70cm går i dag på to forskjellige TNCer (Terminal Node Controller). De skal fases ut og erstattes med en TNC med 2 radioporter (KAM-XL) slik at vi kan linke mellom 2m og 70 cm. Den muligheten har vi ikke i dag. Vi har fått en KAM-XL fra Ligaen så det er bare en jobb som må gjøres. Den ene TNCen (KAM3+) som står der i dag skal da til Justøy. Når det gjelder 13 cm fyret, så er det tatt ned for oppgradering og vedlikehold.
 5. I tillegg til dette har vi planer om en FM repeater på Tveitheia i Åmli. Repeater har vi, men vi må diskutere hva vi gjør med duplxfilteret. Vi har noen kanner men vet ikke om de er gode nok.

Er du interresert i mere informasjon om hver enkelt installasjon kan du søke på  høyre side av inlegget her. Der finner du ett søkefelt. Bruk feltet hvor det står SØK på høyre side. Skriv inn kallesignalet og trykk på SØK så får du opp det som ligger av opplysninger.

 

Dette innlegget ble publisert i Infrastruktur, Teknikk. Bokmerk permalenken.