Dugnad hos Tarald, LA6VBA

Lørdag den 13. April 2019 var det dugnad hos Tarald, LA6VBA. Det var stor entusiasme for dette og 9 mann fra Arendalsgruppen stillte opp + 2 mann fra Tønsbergruppen. Det var først og fremst en beam for 6m som skulle opp, men også en W3DZZ for de andre HF-bånda. 6m beamen måtte settes sammen fra grunnen og monteres på et passende høyt rør. Dette gikk veldig greit, uten noe plunder og heft. Coaxkabel var ført frem til QTH fra tideligere antenneprosjekter så vi kunne bare kople oss på en av disse. Dette ble gjort, men pluggen måtte skiftes. Dette besørget LA8DNA, Jørn greit da han hadde tatt med seg plugger og krymputstyr. Deretter ble antenna med beamretning sørøst, bardunert fast i en passende furu.


Her blir coaxen tilkoplet 6m beamen. Det var LB9ZH som sto for tilkoplingen mens LA8DNA og LA7LW holdt den i posisjon. LA2VRA er delvis skjult på bildet. Helt nede i høyre hjørne ser vi Knut, LA2NL.

Så var det W3DZZ´ens tur. Den ble plassert mellom to passende trær og Ole, LA7LW viste seg nå som en suveren «kaster». Da trærne er blitt veldig vanskelig å klatre i nu for tiden, måtte vi jo få opp bardunene på ett eller annet vis og det var her Ole kom inn. Han kastet snøret presist hver gang. Etter at det her ble montert på en ny coaxkabel ble antenna strammet opp i riktig posisjon.


Her er det LA8ENA og LA2VRA som kopler coax på W3DZZ´en mens LB9ZH overvåker det hele.

Det neste som sto for tur var schaken. Den skulle flyttes opp fra kjelleren og inn i stuen. Dette medførte at der måtte settes opp ett bord og bores noen nye huller i veggen. Dette ble greit besørget av Knut, LA2NL og Vidar, LA8ENA. Flytting av radio og igangkjøring av de digitale modes ble utført av Tor Magnus, LA8NK og Willfred LA2VRA. Da radioen skulle tilkoples spenning viste det seg at powerkabelen var forsvunnet, så Jon, LB9ZH tilbød seg da å hente en han hadde liggende hjemme i Grimstad. Dette ble gjort og etter ca 2 timer var alt i orden. (Nesten). Det viste seg svært vanskelig å komme i gang på digitale mode da de ikke fikk noen signaler gjennom. Synderen viste seg å være brudd i en 2,2 µF kondensator. Dette ble fikset av Odd, LA3VW så alt ordnet seg. Når LA2VRA  testet 6m PSK med FT8  fikk han følgende rapporter: Amerika -20db, Kazakhstan -17db, Canary Island -19db og Tyskland +6db, så dette lover jo godt.


Her er Willfred i gang med å teste ut FT8 på 6m.

Leif, LA6LCA fra Tønsbergruppen hadde med seg det nye 6cm radiofyret  som han har laget for oss. Dette ble overlevert til Arendalsgruppa som takket ham. Fyret er i orden og virker som det skal, men vi må montere det inn i en passende boks. Dette  blir antakeligvis en skuff for ett 19″ rack. En annen ting som må gjøres er å sveise sammen en hornantenne i aluminium. Denne utfordringen tok LA8DNA, Jørn på strak arm. Han fikk dog med seg en modell i printlaminat i full størrelse. Han fikk samtidig bestilling på to nye signatursendere som Tønsberggruppen skal ha til sine radiofyr. (LA8SHF)

Alt dette pluss en del rydding tok jo en del tid, nærmere bestemt en hel arbeidsdag,  så Taralds XYL vartet opp med kaffe og vafler til å begynne med. Senere på dagen vanket der lapskaus.


Her er det lunch og lapskausservering. Fra høyre sees Tarald, LA6VBA –  Jon, LB9ZH – Vidar, LA8ENA – Leif, LA6LCA – Jørn, LA8DNA – Ole, LA7LW (delvis skjult) og Knut, LA2NL.  Sittende på gulvet ser vi Bjørn Ingar, LA2IMA.

Andre som møtte opp på dugnaden, men som ikke kom med på dette bildet var Tor Magnus, LA8NK – Willfred, LA2VRA og Odd, LA3VW. Sammenlagt blir dette 11 stk. Flott innsats.

Dette innlegget ble publisert i Dugnader. Bokmerk permalenken.