Koordinatorhjelp hos LA1OGA

Vår nye dugnadskoordinator,LB7VI, Sverre har vert på hjelpeoppdrag. Denne gangen til LA1OGA, Sylvia som trengte hjelp til oppsett av ny VHF/UHF antenne + en muligens defekt elektronisk keyer. Han fikk med seg LA2EN, Magnus på første orientering hos Sylvia. Sylvia og Magnus er begge pensjonerte telegrafister og det ble raskt fastslått at keyeren trengte legehjelp. Det ble og bestemt hva som trengtes av nytt utstyr for å komme på lufta igjen. Sverre møtte opp noen dager senere. Han boret da hull i fjellet for å montere ett masterør. På dette røret ble det montert en X-300 antenne. Dette er ikke permanent. Antenna skal opp i furua som dere ser på bildet og da på ett rør slik at total høyde blir ca 12m. Han hadde og skaffet tilveie en ny keyer og tok med seg den gamle for mulig reparasjon. LA3VW fikk den overlevert og han fikset den samme dag. Det var en spenningsregulator som hadde tatt kvelden, sansynligvis p.g.a.dårlig kjøling. Regulatoren fikk nå påmontert en kjølekappe slik at den kan bli kvitt varmen. Sylvia er nå QRV over de lokale repeasterne + HF båndene på CW og tale takker være vår dugnadskoordinator Sverre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LA1OGA, Sylvia ved siden av sin nye X-300 antenne. Den 18. Mars, 2021 flyttet LB7VI og XYL denne antenna opp i furua som sees på høyre bilde. Total høyde over bakken er nå 12m, noe som gav betydelig bedre signaler.

Dette innlegget ble publisert i Dugnader. Bokmerk permalenken.