Digipeaterne våre gjennom 2020

Digipeaterene våre har stort sett gått greit gjennom hele 2020. Det som har vært av avik er at LD4LF var QRT helt frem til April. Da ble veien opp fremkommelig igjen og vi fikk den på lufta. Ellers så har de andre stort sett gått greit. LD4VS har gjennom året vært ustabil da den har hatt strømforsyningsproblemer. De håper vi er løst nå. Likeledes  dropper LD4SH ut noen ganger, da Knut – LA3QNA har en fjernstyrt radio på samme sted. Digipeateren lager store forstyrrelser for ham når han er aktiv derfra. Derfor har vi godkjent at han tar den av lufta når han opererer derfra. Dette gjør han ved hjelp av ett fjernstyrt relé slik at den kan aktiveres igjen ved behov på kort varsel.

Sammenligner vi trafikkfordelingen mellom 2019 og 2020 ser vi at den er stort sett lik. De som har avvik er de to forannevnte digipeaterene + LD4AT. LD4AT fikk en oppgradering i Mai som besto i at Tracker fikk audio direkte fra discriminator. Før fikk den audio direkte fra høytaleruttaket. Denne oppgraderingen ser ut til å ha resultert i 8% bedre hørsel.

Vil du se statistikk lenger bakover i tid, finner du den HER.

 

Dette innlegget ble publisert i Statistikk. Bokmerk permalenken.