Oppgradering av FM Repeateren LA5AR

FM repeateren LA5AR på Vaktårnheia i Arendal er blitt oppgradert med ett nytt duplexfilter fra IK-Telecom i Finland. Det er av typen DPRE5-6VL som har en isolasjon mellom Rx og Tx på ca 114 dB. og ett gjennomgangstap på ca 1 dB. Disse dataene finner du her. Duplexer DPRE5-6VL Det var LA7LW og LA3VW som oppgraderte repeateren den 8. August 2020. Årsaken til at vi byttet ut det ganle filteret var at vi hadde en god del uforklarlig støy, også på linken til Kristiansand. Mye ble gjort for å finne årsaken til støyen som kom og gikk men ingenting hjalp. Tideligere har vi byttet ut både antenne og repeater. Radiostøykontrollen prøvde og å finne ut av problemet for oss, men den dagen var selvfølgelig støyen fraværende.

Her ser vi det nye filteret ferdig montert inne i skapet. Som dere ser av bildet har vi montert sirkulator på senderutgangen. Dummyloaden  tåler 25W kontinuerlig. Antennen står 76m over bakkenivå og 150m over havet.

Etter dette filterbyttet håper vi at problemet er løst. De foreløpige testene ser i hvertfall positive ut og vi fikk god forbindelse og positive tilbakemeldinger fra Kristiansand.

Her er en link til den 1. installasjonen vi hadde på Vaktårnheia:

System Fusion / FM Repeateren LA5AR på Fløyheia i Arendal

Dette innlegget ble publisert i FM, Infrastruktur. Bokmerk permalenken.