Packet Digipeateren LA4A-2 på Vaktårnheia i Arendal

Onsdag den 28. Mars 2018 reiste LA6VBA, Tarald  og LA3VW, Odd opp på Vaktårnheia i Arendal for å montere opp en Packet digipeater. Den skal gi bedre dekning for vår fremtidige RMS Packet på 144,925 MHz. Montasjen gikk helt etter planen da vi brukte ubenyttet plass i skapet til LA5AR. Vi hadde tideligere overtatt en  2m antenna fra GuardSystems.  Antenna, en Procom CXL2-3LW, sitter 41 m oppe i masta og gir fin dekning. Siden dette er en 2m antenne, dro vi bare kabelen fra deres installasjon som ikke brukes lenger, ned i skapet vårt og koplet den til radioen.

Dette oppsettet har vist seg å fungere greit. Den 04. April. 2018 utvekslet LA2VRA, Wilfred og LA3VW, Odd flere e-mail  over denne digipeateren uten problemer.

Her sees hele oppsettet som er montert inn i samme skap som FM Repeateren vår. I etterkant har vi montert inn ett bandpassfilter av typen KATHREIN K 64 00 2 1.

Mandag 24. September 2018 reiste LA6VBA og undertegnede en tur opp på Vaktårnheia. Vi hadde med ett Kathrein bandpassfilter som ble montert på digipeateren. Alt gikk som smurt. Nå venter vi bare på at vår «Winlink RMS Packet» skal bli QRV.

Lørdag 19. Oktober, 2019: Etter at dette ble skrevet har Grenlandsgruppen fått opp en Winlink RMS Packet som vi nå kan sende radio email over via LA4A-2. Den har signaturen LA1G-10 og er plassert på Vealøs ved Skien. Du kopler til ved å bruke kommandoen: Connect LA1G-10 via LA4A-2

Denne digipeateren er nå tatt ut av tjeneste og kommer neppe opp igjen da vi har fått en egen RMS Packet Gateway på Tromøy. Den har callsign LA4A-10 og kan kontaktes både på VHF og UHF. Les mere her

Ved å følge disse linkene vil du finne mere informasjon om emnet:

Hva er Winlink?

RMS Packet

APRS link

Winlink VHF Packet med hvilken som helst VHF FM Radio.

 

Dette innlegget ble publisert i Infrastruktur, Packet, Winlink. Bokmerk permalenken.