Winlink

 

Winlink er ett radiobasert e-mail system hvor du kan sende mail til alle som har en e-mailadresse fra hvor som helst på kloden uavhengig av internett. Mange jordomseilere bruker Winlink, men det er og veldig nyttig under katastrofesamband hvor internett er falt ut. Dette går primære på HF, men VHF/UHF brukes også, men da mere lokalt.

Arendalsgruppa holder på å bygge opp infrastruktur omkring dette systemet slik at vi kan bistå med samband under eventuelle nødsituasjoner. Noe er på plass, men mye gjenstår. Det som må gjøres er at vi sammen med Kristiansandsgruppen skal opprette kommunikasjon på Winlink mellom gruppene.

Du kan lese mere om Winlink på denne adressen: www.winlink.org

Det siste nye er at Winlink nå testes over den nye geostasjonære satellitten Es`hail-2 (OSCAR 100) med protokollene ARDOP og VARA. Du kan lese mere om dette her.

Vi har opprettet en Winlink digipeater på 144,925 MHz. Les mere her

Mer info vil komme etterhvert som vi får tingene på plass.

 

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.